Bingotillbehör

Bingobricka

För att kunna spela bingo så måste man köpa en bingobricka. Det är en spelbricka där dom har tryckt nummer i ett mönster. Dom vanligaste varianterna av bingobrickor är antingen med 75 nummer eller med 90 nummer. Inte alla nummer finns med på bingobrickan utan dom har slumpvis valts ut och om man köper en bricka med dom nummer som dras i rundan så får man bingo. Finns det någon strategi för att välja bästa brickan för att öka oddsen? Nej det gör inte det, bingo är ett rent turspel och det är nog därför många tycker det är så roligt.

Bingotejp

Om det är riktigt fint väder ute så kan man ta med sig campingmöbler och sitta utanför bilen när man spelar bilbingo. Då är det bra att ha med sig bingotejp om det blåser ute. Det är så fort gjort att vinden tar tag i bingobrickan och flyger till himmels, lätt att tankarna går till en eventuell bingovinst på just den brickan. Bingotejp är bra att ha om man sitter inne bilen också eller om man spelar på andra ställen ute. Tejpen håller rätt och slätt spelbrickan på plats och man behöver inte oroa sig att den trillar ner. Bingotejp finns att köpa på nätet eller i välsorterade butiker som säljer bingotillbehör. Annars funkar det fint med frystejp. Det ska vara lätt att ta bort tejpen utan att riva sönder spelbrickan.

Bingofika

En bingofika kan bestå av nästan vad som helst. Vi är ett kaffedrickande folk, vi ligger tvåa efter Finland som det folk som dricker mest kaffe i världen. Bingo och fika hör ihop. Och en god sillsmörgås eller ett wienerbröd är aldrig fel. I dom flesta bingohallar idag finns det ett café i direkt anslutning till spelhallen. Bjuder man hem grannen på bingo hemma, bingolotto kanske, så varför inte en tacokväll med bingo.

Bingosällskap

Det är alltid trevlig att spela bingo med goda vänner eller med arbetskamrater. Alla spelar bingo och många företag arrangerar after work med bingo, det är ett toppen sätt att avsluta en jobbvecka på. Eller så träffas man ett gäng med sina bilar för att spela bilbingo en fin sommarkväll. Eller åk ut med familjen på landet och spela kobingo i det gröna. Det blir också allt mer populärt att arrangera bingokvällar hemma och varför inte bjuda in sina kompisar till en trevlig och spännande kväll med lite god mat.

Bingovärd

Den person som är viktigast i en bingohall är bingovärden. Det är han eller hon som knyter ihop spelet på ett fint sätt. Bingovärden måste vara klar och tydlig i språket när nummer ska läsas upp. Det är också viktigt att den som fått detta uppdrag är välkomnande, trevlig, duktig på att förklara regler och inte minst underhållande.

Underlag eller bräda

När man spelar bilbingo är det bra om man har ett hårt underlag att lägga bingoblocket eller bingobrickan på. Det kan vara svårt om man ska ha den i knät eller hålla den i handen. Det är så lätt att glömma och det kan vara en bra grej att ha liggande i bilen hela tiden om man spelar bilbingo ofta. Underlag kan man köpa eller göra själv. Eller varför inte bara skära ut från en kartong en lagom stor bit som man kan lägga bingoblocket på. Andra saker som funkar är en bok med hård pärm eller en tunn skärbräda av plast.

Lite annat att tänka på

Det kan vara bra att ha en bingoväska klar att ta med när man ska spela bingo. Den kan vara packad och klar till alla tider så slipper man att tänka på om det är något som man kanske glömt när det blir dags. Packa i väskan ett par extra duttpennor, det är kanske någon som har glömt och det är en trevlig gest att låna ut när behovet finns. Lägg också i väskan en liten börs med pengar i. Det kan ju vara så att dit ni ska så tar dom bara kontanter, om än osannolikt så är det bra att ha. Bingotejp och ett hårt underlag och man är klar för det mesta.