Bilbingo

När det blir sommar är vi precis som björnen som vaknar ur sitt ide, vi bara måste ut och sträcka på benen och känna hur solen värmer på kroppen. På vintern så spelar vi bingo antingen i bingohallen eller i soffan hemma när bingolotto sänds på tv. På sommaren så vaknar en annan typ av bingo ur vinterdvalan och det är bilbingo. Så fort vädret tillåter så börjar dom olika föreningarna att arrangera bilbingo på parkeringsplatser, industriområden och andra öppna platser där det är lov att hålla till.

Det är väldigt populärt att spela bilbingo och det är främst i södra Sverige som vi hittar flest arrangörer. Men det finns i andra delar av Sverige också, ända upp till Norrbotten. Vem som helst kan inte arrangera bilbingo. Det är strikt kontrollerat av lotteriinspektionen och tillstånd söker man hos länsstyrelsen. Det är föreningar och klubbar som behöver finansiera sina verksamheter som kan ansöka om att arrangera bilbingo.

Hur spelar man då bilbingo?

Är det som att spela vanlig bingo eller är det andra regler? I det stora hela så fungerar det på samma sätt som i en bingohall. Innan man åker hemifrån så se till att man har med sig allt man behöver. Det är så dumt om man upptäcker när man kommer fram att man har glömt både fika, duttpenna eller något annat som är bra att ha med sig. När man kommer fram på platsen det arrangeras så letar man upp en bra plats att parkera. Är där ingen som arrangerar trafiken så försök att tänka på att det är fler som ska ha plats efter dig. Det är ju dumt om man ockuperar två platser eller ställer sig där arrangören kanske har planerat att ha försäljning eller en annan aktivitet.

Efter att alla bingospelare har hittat en plats så ropas det ut i en megafon eller annan högtalare att bingorundan snart ska börja. Har man inte köpt ett block vid det laget så är det hög tid att göra det. Det brukar var mycket folk på bilbingo så det kan vara bra att vara ute i god tid. Onödigt att missa första rundan bara för att man var lite sen och det är lång kö.

Det är dags för första bingorundan och vilken typ av bingo som spelas kan man förhöra sig om när man kommer fram. Det ser man också på bingobrickan man köper om det är en 75-bollarsbingo eller en runda med 90-bollar man ska spela. Kan man reglerna för vanlig bingo så kan man spela bilbingo. När första numret ropas ut så så markerar man det precis som vanligt med duttpennan. Kanske blir det man som drar hem bingorundan och då gäller det att man kastar sig på biltutan och tutar. Man måste också veva ner fönstret om det är stängt för man måste vifta med något så att kontrollören ser var ni står parkerade någonstans.

Deltagande och vinster i bilbingo

I bilbingo så finns det ofta jackpottar som kan bli ganska så höga. Skulle jackpotten inte gå en kväll så flyttas den över till nästa gång och då stiger summan. Det kan ibland röra sig om runt 30 000 kronor och det är verkligen en jackpott som är värt att spela om. Jackpotten kallas ibland för Rövarn eller Rövare. Vill man veta var bilbingo arrangeras så kan man titta i den lokala tidningen eller på nätet. Där hittar man ofta kalendrar som ger datum och tider.

Bingofika är viktigt och det finns oftast att köpa där det arrangeras. Man kan också packa med sig lite gott i en kylväska som man kan äta när det blir en paus. Bilbingo brukar hålla på ett par timmar och det är dumt om man blir lite småhungrig. Det kan fort förstöra en trevlig eftermiddag eller kväll. Se till så att tutan på bilen funkar och att man har allt man behöver innan man åker hemifrån. Har man gjort det så garanterar vi en trevlig bingoupplevelse.